95 g/km riba

Jeigu artimiausiu metu planuojate pirkti naują automobilį, ypatingai su galingesniu varikliu, nenustebkite jei pardavėjai paprašys pasiskubinti ir jį įregistruoti dar šiemet. Mat nuo sausio 1 dienos ES griežtėja taršos nustatymai - kiekvieno gamintojo parduodami automobiliai vidutiniškai į aplinką turės išmesti ne daugiau 95 g/km. Už kiekvieną viršytą gramą reikės mokėti dideles baudas.

Ką tai reiškia? Už vieną dyzelinį Touareg visureigį Volkswagen turės parduoti tris hibridinius Golf. Priešingu atveju mokės baudas.

Kas iš to gamintojui? Rizika neparduoti pakankamai ekologiškų automobilių. Tai reiškia, kad už taršesnius/galingesnius automobilius reikės mokėti baudas, kurias galiausiai sumokės... Klientai. Didelių automobilių kainos turėtų didėti, o ekologiškų - likti tos pačios, o gal ir dar sumažėti.

Kas iš to pirkėjui? Jeigu norite įsigyti hibridą - gal dar palaukite. O jeigu galingą visureigį - patariame paskubėti, nes šiemetinis lapkričio-gruodžio laikotarpis turėtų tapti tokių automobilių išpardavimo mėnesiu.